Generalități

Blefaroplastia vă întinerește cu 10 ani în doar 40 de minute, se realizează cu anestezie locală și este considerată procedura ‘regină’ a rejuvenării faciale. 

Aspectul regiunii perioculare este deosebit de important în conturarea personalității așa cum este aceasta interpretată de persoanele din jurul nostru. Ne aflăm adesea în situația în care ne formăm o opinie total eronată cu privire la „felul de a fi” al unei persoane prin interpretarea trăsăturilor faciale, cu precădere cele din regiunea periorbitală.

Blefaroplastia este intervenția chirurgicală care ocupă primul loc în top-ul procedurilor estetice dedicate reîntineririi faciale, oferind beneficii imediate prin ștergerea a cel puțin 10 ani de pe chipul pacienților noștri.

Ochii reprezintă în opinia majorității persoanelor o „oglindă” a sufletului, prin urmare se impune să acordăm o atenție deosebită felului în care ne prezentăm oamenilor din jurul nostru, riscând adesea să transmitem mesaje nedorite ce țin de tipul de personalitate, respect de sine precum și statut social.

Aspectul îmbătrânit al regiunii periorbitale este dat de asocierea ptozei  palpebrale (căderea pleoapelor)  cu prezența ridurilor de expresie localizate în partea laterală a globilor oculari, uneori la potențarea acestui aspect nedorit contribuind și prezența cearcănelor.

Reîntinerirea facială presupune asocierea unui complex de proceduri și intervenții chirurgicale ce au ca obiectiv rezolvarea problemelor prezentate anterior. În cele ce urmează îmi propun să vă prezint modalitatea de tratament a ptozei palpebrale, știind cât de importantă este rezolvarea acestei probleme în contextul general al algoritmului de rejuvenare.


Cum ne pregătim pentru operație?

Blefaroplastia se realizează cu anestezie locală, prin urmare nu este recomandat postul preoperator, pacientele fiind încurajate să nu utilizeze produse de make-up în ziua procedurii și să mențină o igienă locală riguroasă. Un alt aspect important este cel al evitării expunerii la Soare (solar) cu 7 zile înaintea operației pentru evitarea sensibilizării pielii de la nivelul pleoapelor prin acțiunea razelor UV.


Cum decurge operația?

Intervenția chirurgicală durează aproximativ 40 de minute fiind realizată cu anestezie locală, pacienta părăsind clinica la aproximativ 2 ore de la terminarea blefaroplastiei. Recomand pacientelor mele realizarea intervenției chirurgicale cu anestezie locală, procedura fiind nedureroasă. Intervenția chirurgicală se poate realiza și cu anestezie generală dacă pacienta își exprimă această dorință sau în cazul în care se asociază mai multe proceduri estetice care impun menținerea sedării pentru o perioadă mai lungă de timp.


Rămân semne vizibile după blefaroplastie?

Cicatricea restantă în urma blefaroplastiei este ascunsă în pliurile naturale ale pleoapei fiind cu greu vizibilă chiar și de personalul de specialitate,  capacitatea de vindecarea a țesutului palpebral fiind cu adevărat impresionantă.

După excizia pielii în exces se realizează sutura intradermică cu fir monofilament foarte subțire. Această tehnică de sutură presupune ascunderea firului sub piele pe toată lungimea acestuia.

Firele de sutură se îndepărtează la cinci până la șapte zile postoperator, după această perioadă pacienta putând să își desfășoare activitățile cotidiene fără restricții.


Care sunt complicațiile blefaroplastiei?

În funcție de particularitățile locale ale pacientei, în urma efectuării blefaroplastiei pot să apără mici echimoze (vânătăi) în jurul ochilor, dispariția acestora fiind accelerată prin aplicarea de pad-uri reci și prin utilizarea cremelor hidratante.

Complicațiile apărute în urma blefaroplastiei sunt extrem de rare constituind excepții și sunt reprezentate de: formarea hematoamelor, dehiscența plăgii, infecție și ectropion. Tratamentul acestora este facil și ține de buna colaborare între medic și pacient.


Ce trebuie să facem după intervenția chirurgicală?

Vindecarea după blefaroplastie este rapidă și nu presupune o conduită postoperatorie specifică. Pentru acoperirea inciziilor utilizăm benzi adezive special destinate acestui tip de procedură. Benzile adezive au culoarea pielii și nu atrag atenția asupra zonei operate, protejând inciziile până la vindecare.

După efectuarea blefaroplastiei, pacientele revin la control la 7 zile pentru control postoperator în vederea îndepărtării firelor de sutură.


Dr. Bejinariu Cătălin este Doctor în Științe Medicale, autor a două cărți de specialitate dedicate reconstrucției mamare, precum și a peste 20 de articole științifice, fiind supraspecializat în chirurgia sânului prin finalizarea doctoratului cu  Magna cum laude în domeniul reconstrucției mamare. În prezent este Membru Titular în Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România ca reprezentant al Colegiului Medicilor din Municipiul București, având certificări de Manager în Sistemul Sanitar, Manager al Serviciilor de Management al Calității și Auditor Clinic.


Programare Consultație – Dr. Bejinariu Cătălin

Telefon: 0724 572 908

*  Promoția „Blefaroplastie + Tratament riduri (350Euro) – 1600 Euro” este valabilă în limita a 30 de pachete promoționale, acordate în ordinea efectuării programărilor


Reveniți la PAGINA PRINCIPALĂ