Generalități

Botoxul este o molecula cu proprietati miorelaxante ce actioneaza la nivelul muschilor fetei producand relaxarea si destinderea acestora.

Toxina botulinica sau botoxul asa cum este cunoscut de publicul larg este o substanta chimica frecvent utilizata pentru tratamentul unei game variate de afectiuni din sfera neurologica, oftalmologica, dermatologica si urologica.

Fara doar si poate toxina botulinica si-a dovedit eficienta in multiple afectiuni,  proprietatile benefice ale acesteia stand la baza imbunatatirii calitatii vietii pacientilor afectati de migrene, incontinenta urinara, transpiratie excesiva, strabism si multe altele.

In cele ce urmeaza imi propun sa va prezint beneficiile pe care aceasta molecula chimica le poate aduce in imbunatatirea aspectului fetei prin diminuarea ridurilor de expresie.

Siguranta administrarii acestei substante ne este oferita de rezultatele foarte bune ale studiilor clinice dedicate intelegerii efectelor moleculei precum si de confirmarea in timp prin utilizarea freceventa (peste 1,5 milioane de pacienti satisfacuti de rezultate doar in Statele Unite ale Americii).

Aprobarea FDA (Food and Drug Administration) din USA precum si a altor 70 de alte state confirma siguranta produsului precum si efectele benefice ale acestuia.


Cum actioneaza Botoxul?

Mecanismul de actiune al acestei molecule chimice este simplu si consta in blocarea transmiterii impulsului de contractie catre muschiul facial tratat. Drept urmare prin reducerea intensitatii contractiei musculare impiedicam formarea ridurilor inestetice de la nivelul pielii.


Care sunt idicațiile tratamentului ridirilor?

Recomand intinerirea faciala prin utilizarea toxinei botulinice pacientelor cu varste cuprinse intre 30 si 65 de ani, cu riduri de expresie moderate si severe localizate la nivelul regiunii intersprancenoase, prezente in repaus si accentuate de modificarile mimicii. Pentru obtinerea unor rezultate extraordinare se poate opta pentru asocierea acestei tehnici cu rejuvenarea etajelor mijlociu si inferior al fetei prin utilizarea acidului hialuronic, metoda reomandata cu precadere pacientelor cu varsta cuprinsa intre 45-70 de ani.


Care sunt zonele pe care le tratam cu Botox?

Utilizez Botoxul pentru tratamentul ridurilor de la nivelul regiunii dintre sprancene, care apar cu precadere cand ne incruntam sau ne miram, riduri de expresie longitudinale ce formeza aspectul caracteristic al numarului “11”.

Folosesc de asemenea botoxul pentru tratamentul ridurilor de la nivelul unghiului extern al ochiului, riduri cunoscute de publicul larg ca “laba gastei” din cauza formei lor sugestive.

Ridurile transversale de la nivelul fruntii sunt indepartate in timpul acestei proceduri estetice prin relaxarea muschiului frontal, care determina aparitia acestora.


Ce sunt ridurile de expresie?

Ridurile de expresie sunt rezultatul contractiei repetate a musculaturii faciale si apar adesea dupa varsta de 25 de ani in cazul persoanelor active prin pierdera echilibrului dintre planul profund muscular si tegumentul superficial. Modificarea profilului hormonal prin reducerea cantitatii de colagen dermic, expunerea la radiatii solare prin alterarea structurii epidermului, stresul, alimentatia deficitara si igiena necorespunzatoare sunt deasemenea factori care contribuie la aparitia ridurilor de expresie.

Prin injectarea toxinei botulinice de tip A  se urmareste paralizarea masei musculare faciale care prin contractie repetata produce ridurile tegumentare de expresie,  molecula actionand la baza piramidei fiziopatologice. Injectarea tintita in zonele in care s-a pierdut echilibrul muschi – tegument conform unui algoritm atent stabilit inaintea efectuarii procedurii reprezinta cheia de bolta a obtinerii unui rezultat deosebit. Desi termenul de paralizie musculara este infricosator si starneste reticienta cu privire la efectuarea acestei proceduri, studiile clinice dedicate acestui subiect arata ca doza frecventa utilizata in scop estetic (aproximativ 50 U.I.) reprezinta doar 1,6 % din doza letala de toxina botulinica.

Botoxul este recomandat pentru proprietatile sale miorelaxante determinate de capacitatea de blocare a impulsurilor nervoase la nivelul masei musculare tratate. Indicatiile principale ale acestuia sunt reprezentate de ridurile de expresie localizate la nivelul  regiunii intersprancenoase, riduri verticale severe ce apar in timpul incruntarii. Asocierea toxinei botulinice cu acidul hialuronic este salutara si adesea folosita pentru obtinerea unor rezultate extraordinare.


Cum se realizeaza tratamentul ridurilor cu Botox?

Procedura estetica de intinerire faciala cu Botox dureaza aproximativ 15 minute, este relativ simpla si nu implica riscuri. Desi interventia este nedureroasa utilizez crema cu anestezic pe care o aplic pe pielea pacientei cu 5 minute inaintea efectuarii tratamentului. Dupa instalarea efectului analgezic, introduc Botoxul la nivelul zonelor tinta prin intermediul unui ac foarte fin cu diametrul asemanator unui fir de par. Plasez o cantitate exacta de substanta la nivelul zonelor vizate astfel incat sa indepartam ridurile fara insa a da un aspect nenatural al fetei, acel aspect ”inghetat” care in opinia mea este  mult mai neplacut decat prezenta ridurilor de expresie.


Există reacții adverse?

Reactiile adverse dupa tratamentul cu toxina botulinica tip A sunt rare, nu sunt periculoase si apar prin nerespectarea recomandarilor de conduita procedurale si postprocedurale. Sunt considerate reactii adverse migrenele tranzitorii, ptoza (caderea) pleoapei, diminuarea tranzitorie a vederii si paralizia altor muschi decat cei tratati. Dozajul adecvat cazului, respectarea recomandarilor primite precum si o buna colaborare cu  medicul estetician reprezinta certitudinea succesului acestei proceduri de intinerire faciala.


Ce riscuri implica tratamentul cu Botox?

Tratamentul ridurilor cu Botox este o procedura estetica sigura si cu riscuri minime. La nivel global zeci de milioane de persone beneficiaza de acest tip de tratament fiind pe deplin multumiti de rezultate, numai in Statele Unite ale Americii peste 6 milioane de persoane se bucura anual de rezultatele acestei metode de intinerire faciale.


Cât se menține rezultatul procedurii?

Tratamentului ridurilor cu Botox asigură ștergerea ridurilor de expresie pentru o perioadă care variază între 9 și 18 luni, în funcție de particuralarițățile locale ale pacenților și de rata de metabolizare a substanței.

Prin ștergerea ridurilor de expresie acest tip de tratament contribuie semnificativ la încetinirea procesului de îmbătrânire, menținând aspectul tânăr al pielii pentru o durată lungă de timp.

Recomand cu incredere procedura de intinerire faciala prin tratamentul ridurilor cu Botox tuturor persoanelor care doresc sa recapete aspectul tanar al fetei in doar cateva minute, asigurandu-va ca dupa efectuarea acestei proceduri estetice, buletinul este singura modalitate prin care cineva poate aprecia varsta reala a dumneavoastra cu exactitate.


Reveniți la PAGINA PRINCIPALĂ