Reconstructia matriciei unghiale malformate (unghie incarnata) in vederea evitarii infectiilor degetelor si a recidivei.
Tratamentul chirurgical al unghiei incarnate presupune:
- indepartarea tesutului de granulatie;
- extractia unghiei incarnate;
- excizia matricei unghiale malformate;
- sutura tegumentului.
Interventia chirurgicala se realizeaza cu anestezie locala, dureaza aproximativ 30 de minute, pacientul externandu-se in ziua operatiei.
Prima etapa a interventiei chirurgicale consta in indepartarea tesutului infectat de la nivelul repliului unghial, urmand ca apoi sa se excizeze fragmentul de unghie incarnata (NU SE INDEPARTEAZA UNGHIA IN INTREGIME). Profilaxia recidivei se realizeaza prin extractia matricei unghiale germinative, care este principala cauza a unghiei incarnate. Postoperator pacientul isi poate relua activitatea cotidiana, evitand in masura in care se poate ortostatismul prelungit.
PROGRAMARE CONSULTATIE – DR. BEJINARIU
Dr. Bejinariu Catalin profeseaza atat in sistemul public de sanatate cat si in cel privat. Pentru realizarea interventiilor chirurgicale in sistemul public de sanatate este necesara furnizarea documentatiei solicitata de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, costul intregii proceduri chirurgicale fiind asigurat din fondurile acestei institutii. Pretul interventiilor chirurgicale efectuate in sistem privat variaza in functie de complexitatea cazului si clinica in care se desfasoara interventia.