Generalități

 Blefaroplastia vă întinerește cu 10 ani în doar 40 de minute, se realizează cu anestezie locală și este considerată procedura ‘regină’ a rejuvenării faciale. După blefaroplastie recuperarea este rapidă și nedureroasă.

Aspectul ochilor este deosebit de important în conturarea personalității așa cum este aceasta interpretată de persoanele din jurul nostru. Ne aflăm adesea în situația în care ne formăm o opinie total eronată cu privire la „felul de a fi” al unei persoane prin interpretarea trăsăturilor faciale, cu precădere cele din regiunea oculară.

Blefaroplastia este intervenția chirurgicală care ocupă primul loc în top-ul procedurilor estetice dedicate reîntineririi faciale. Procedura de blefaroplastie oferă beneficii imediate prin ștergerea a cel puțin 10 ani de pe chipul pacienților noștri.

BlefaroplastieOchii reprezintă în opinia majorității persoanelor o „oglindă” a sufletului, prin urmare se impune să acordăm o atenție deosebită felului în care ne prezentăm oamenilor din jurul nostru. Riscând altfel să transmitem mesaje nedorite ce țin de tipul de personalitate, respect de sine precum și statut social.

Aspectul îmbătrânit al regiunii perioculare este dat de asocierea ptozei  palpebrale (căderea pleoapelor)  cu prezența ridurilor de expresie localizate în partea laterală a globilor oculari. Uneori la potențarea acestui aspect nedorit contribuie și prezența cearcănelor.

Reîntinerirea facială presupune asocierea unui complex de proceduri și intervenții chirurgicale ce au ca obiectiv rezolvarea problemelor prezentate anterior. În cele ce urmează vă voi prezenta modalitatea de tratament a ptozei palpebrale.


Cum ne pregătim pentru blefaroplastie?

Blefaroplastia se realizează cu anestezie locală, prin urmare nu este recomandat postul preoperator. Pacientele sunt încurajate să nu utilizeze produse de make-up în ziua procedurii și să mențină o igienă locală riguroasă. Un alt aspect important este cel al evitării expunerii la Soare (solar) cu 7 zile înaintea operației. Se evită astfel sensibilizarea pielii de la nivelul pleoapelor prin acțiunea razelor UV.


Cum decurge operația?

Intervenția chirurgicală durează aproximativ 40 de minute. Procedura se realizează cu anestezie locală. Pacientele părăsesc clinica la aproximativ 30 de minute de la terminarea blefaroplastiei. Recomand pacientelor mele realizarea intervenției chirurgicale cu anestezie locală, procedura fiind nedureroasă. Intervenția chirurgicală se poate realiza și cu anestezie generală dacă pacienta își exprimă această dorință.


Rămân semne vizibile după blefaroplastie?

Blefaroplastie

Cicatricea restantă în urma blefaroplastiei este ascunsă în pliurile naturale ale pleoapei fiind cu greu vizibilă chiar și de personalul de specialitate.  Capacitatea de vindecarea a țesutului palpebral este cu adevărat impresionantă.

După îndepărtarea pielii în exces se realizează sutura intradermică cu fir monofilament foarte subțire. Această tehnică de sutură presupune ascunderea firului sub piele pe toată lungimea acestuia.

Firele de sutură se îndepărtează la cinci până la șapte zile postoperator. După această perioadă pacienta își desfășoară activitățile cotidiene fără restricții.


Care sunt complicațiile blefaroplastiei?

În funcție de particularitățile locale ale pacientei, în urma efectuării blefaroplastiei pot să apără mici echimoze (vânătăi) în jurul ochilor. Dispariția acestora este accelerată prin aplicarea de pad-uri reci și prin utilizarea cremelor hidratante.

Complicațiile apărute în urma blefaroplastiei sunt extrem de rare constituind excepții. Acestea sunt reprezentate de: formarea hematoamelor, dehiscența plăgii, infecție și ectropion. Tratamentul acestora este facil și ține de buna colaborare între medic și pacient.


Ce trebuie să facem după blefaroplastie?

Vindecarea după blefaroplastie este rapidă și nu presupune o conduită postoperatorie specifică. Pentru acoperirea inciziilor utilizăm benzi adezive special destinate acestui tip de procedură. Benzile adezive au culoarea pielii și nu atrag atenția asupra zonei operate, protejând inciziile până la vindecare.

După efectuarea blefaroplastiei, pacientele revin la control la 7 zile pentru control postoperator în vederea îndepărtării firelor de sutură.


Dr. Bejinariu Cătălin este Doctor în Științe Medicale, fiind autor a două cărți de specialitate dedicate reconstrucției mamare, precum și a 24 de articole științifice. Supraspecializat în chirurgia sânului prin finalizarea doctoratului cu  Magna cum laude . În prezent este Membru Titular în Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România ca reprezentant al Colegiului Medicilor din Municipiul București.  Deținător al certificărilor de: Manager în Sistemul Sanitar, Manager al Serviciilor de Management al Calității și Auditor Clinic.


Programare Consultație – Dr. Bejinariu Cătălin

Telefon: 0720 095 325

 

*  Promoția „Blefaroplastie + Tratament riduri (350Euro) – 1600 Euro” este valabilă în limita a 30 de pachete promoționale, acordate în ordinea efectuării programărilor


blefaroplastie bucuresti; operatie pleoape; blefaroplastie superioara; blefaroplastie inferioara; blefaroplastie pret; operatie pleoape cazute pret; blefaroplastie inferioara; ridicarea pleoapelor; pleoape cazute.

Reveniți la PAGINA PRINCIPALĂ