Triplu transplant de tesuturi efectuat de echipa Dr. Bejinariu in Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni

În cadrul secției de Chirurgie Plastică a Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar – Arseni”, a fost efectuată o altă intervenție chirurgicală reconstructivă complexă, necesară pentru salvarea membrului inferior în cazul unui pacient care a suferit un traumatism grav prin cădere de la înalțime.[the_ad_placement id=”adsense-in-feed”]

După mai bine de 4 ceasuri petrecute în sala de operații, echipa de chirurgi plasticieni coordonata de Dr. Bejinariu a reușit să salveze membrul inferior, prin  utilizarea unei tehnici chirurgicale complexe, ce a presupus efectuarea a trei transplanturi de țesuturi în cadrul aceleași intervenții chirurgicale. Pentru realizarea reconstrucției membrului inferior, armamentariumul chirurgilor plasticieni a fost greu încercat, soluționarea cazului impunând utilizarea de lambouri fasciocutanate, miocutanate precum și transplantul de piele.

Traumatismele complexe ale membrelor inferioare implică adesea, pe langă fracturile oaselor mari de la nivelul coapsei și gambei, apariția defectelor de părți moi (mușchi și piele) ce reclamă efectuarea unor intrervenții chirurgicale complexe, menite să salveze segmentele de membru afectate.


În materialul următor puteți vizualiza principalele etape ale intervenției chirurgicale reconstructive.

Video care vă poate afecta emoțional!


Reveniți la PAGINA PRINCIPALĂ


0 comentarii

Scrie un comentariu

Campurile cu * sunt obligatorii